MENÜ


Betegen is szabadon!

Bármilyen meglepő, de a hírességek is emberből vannak, s ugyanúgy élik mindennapjaikat, mint bárki más, csak legfeljebb időbeosztásuk másképpen alakul, mint egy átlagemberé. De adott esetben celebjeink is megküzdenek mindazon egészségügyi problémákkal, mint mi, akikről legfeljebb csak a barátunk, vagy szomszédunk tudja, hogy verhetetlenek vagyunk sakkban, esetleg megnyertük a kerületi salsa bajnokságot.

 

Vannak hírességek, akik nyíltan felvállalják betegségüket. Hazánkban a diabétesz élharcosa Erőss Antónia, aki mostanában a „Jobb mérni, mint megijedni!” kampánnyal járja az országot. De hasonló problémákkal küzd Demjén Rózsi, akinek diabétesze miatt köztudottan már amputációja is volt, valamint Bajor Imre és korábbi ökölvívónk Szakos József is. Mindnyájan bizonyítják, hogy megtanultak ezzel a betegséggel együtt élni, azonban tudni kell helyesen kezelni. Ők gyógynövények segítségével gyógyulnak.

  

A diabétesz a világsztárokat sem kíméli: A James Bond-filmek egyik sztárja Halle Berry évekkel ezelőtt egy forgatáson esett össze. Később egy kórházi ágyon ébredt, s amikor az orvosa elmondta neki, hogy cukorbeteg, borzasztóan megrémült, azt gondolta, hogy meg fog halni. Később minden megtanult a cukorbetegségről, rendszeresen beadta magának az inzulint, és már könnyebben kezelte a dolgot. Öt évébe került, de ma már ura a helyzetének, jó közérzetnek örvend és családja gyarapítása mellett  töretlenül folytatja művészi pályáját.

 

Néhány ismert zenészünk és énekesünk úgy döntött, hogy összefognak, és felemelik szavukat a megelőzés fontossága mellett: Péter Szabó Szilvia (NOX), Széles Iza, Farkas Zsófi, Deák Bill Gyula, Skrapits Erik (No Thanx), Emilio, Csordás Tibi (Fiesta) együtt énekelték fel a Fiestás Knapik Tamás Nem késő még című szerzeményét. A dal Erőss Antónia Egy csepp figyelem alapítványának cukorbetegség ellenes harcát támogatja:

 

https://www.youtube.com/watch?v=URCzkfFryCw

 

A közös produkcióban résztvevő sztárok között akad, akinek a családtagjai is érintettek a betegségben, és mindannyian fontosnak tartják, hogy emlékeztessék az embereket egészségük védelmére.

 

Mark Consuelos a “Diabetes Szabadság”-ra ösztönzi
a 2-es típusú cukorbetegeket

 Családja pozitív hozzáállása ösztönözte saját betegsége kezelésében

 

A sikeres színészről Mark Consuelosról, az első dolog, amit gondolunk, hogy ő olyan ember, aki mindent visz! Fiatal, jó megjelenésű, egészséges, befutott színész, felesége televíziós csillag és a három gyönyörű gyermek édesapja.
Az utolsó dolog, amire azt gondolnánk, hogy ő 2-es típusú diabetesben szenved. És családjában igen magas ennek a típusú diabetesnek az előfordulása, hiszen apja, nagyanyja, nagynénje, nagynénje unokatestvére is cukorbeteg.

Cukorbetegség szabadsága az utcákon

Mindez arra inspirálta Consuelos-t, hogy az egészséges élet elkötelezett híve legyen, s egy új szerepet is vállalat: a szóvivője lett a tudatosságra nevelésnek a cukorbetegség kapcsán. 2005-ben csatlakozott egy nagyszabású túrához, amelyet az Abbott Diabetes Care szervezett, s amelyen a "Cukorbetegség szabadsága az utcákon" címmel kampányolt. 22 amerikai várost látogattak végig, Dallason, Texason keresztül, és New York City volt a végállomás. A kampány során azt hirdette, hogy a "Diabétesz Szabadság" záloga az, hogy tegyük meg az első lépést egy egészségesebb életmód felé. Felhívta a figyelmet a rendszeres testmozgásra, a megfelelő táplálkozásra és a gyakori vércukorszint ellenőrzésre.
Kötelezettséget vállalt "A diabétesz szabadság”-hoz vezető út hirdetésében, segít másoknak a cukorbetegség kezelésében. Különböző felajánlásokat tett, értékes eszközökkel nyújtott támogatást, többek között egy olyan útmutatóval, amely a cukorbetegség alatti helyes étrendet mutatja be, valamint egy negyedévente megjelenő kiadvánnyal, amely egészségügyi, táplálkozási és fitnesz információkat tartalmaz, és olyan vér glükóz-felügyeleti tanácsokat, amelyek segítik a cukorbeteg embereket, hogy sikerrel járjanak a cukorbetegség kezelésében.

Apja 7 éve 2-es típusú cukorbeteg

Azon túl, hogy a diabetes személyesen érinti Consuelost, családjában is tarol a betegség. Ezért úgy döntött, hogy csatlakozik a „Diabetesz Szabadság”-hoz: A családomban több 2-es típusú cukorbeteg is van, és miután latin vagyok, kétszer olyan nagy a valószínűsége a kialakulási faktornak. Apám már 7 éve él diabetesszel. Úgy gondolom, kötelességem megosztani másokkal a családom pozitív hozzáállását, amely sokat segített saját cukorbetegségem sikeres kezelésében, és remélem, másokat is ösztönözhetek, hogy a „Diabétesz Szabadság” alanyi jog, ezért csatlakozzon mindenki egy egészségesebb életmódhoz!"

Consuelos azt mondja, hogy apja sikeresen kezeli a 2-es típusú diabetesét, megfelelően táplálkozik, rendszeresen sportol és a vércukorszintjét is gyakran ellenőrzi. „Apám jól kezeli állapotát, részt vesz mindenfajta tevékenységben, sportban, mint pl. aerobik, súlykontroll, és ő jár az unokáiért is.” A színész elégedett apja erőfeszítéseivel, mert ugyanakkor tisztában van a cukorbetegség káros hatásaival: "Nagyapám a cukorbetegséggel kapcsolatos komplikációk miatt hunyt el.”
Ezért minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy „szabad” életet éljen: jól tudja, hogy az első lépés megtétele a legnehezebb, de a jó hír az, hogy ezzel a lépéssel elindulunk a „Diabetes Szabadság” felé. Ő is sokat dolgozik, de az egészséges táplálkozás mindenekfelett elsőbbséget élvez, rendszeresen sportol: softball, golf és futball. Családjával hatalmas kirándulásokat tesz, és évente orvosi ellenőrzésre jár.

 

 

Consuelos arra ösztönöz mindenkit – többek között családját és szeretteit is -, hogy minél többet tudjanak meg a cukorbetegségről és annak tüneteiről, mert a tudatosság vezet a „Diabetes Szabadság” felé. Az év 365 napján hirdeti, hogy a helyes táplálkozással, a testmozgással és a rendszeres vércukor színt méréssel az egészséges emberekével egyenértékű életet élhet bárki, aki cukorbeteg. Ez a „Diabetes Szabadság”!

 

Ne legyen cukorbetegség! – B.B. King blues zenével kampányol

 

Ben ugyanúgy nőtt fel, ahogyan Mississippi népe. Mint gyermek az utcasarkon zenélt, de később volt olyan este, amikor négy városban is muzsikált. De ez csak a kezdet volt a Király számára, aki végül talán minden idők legsikeresebb blues-zenésze lett.
B.B. Kinget 25 évvel ezelőtt diagnosztizálták 2-es típusú diabetes-szel. Ennek ellenére munkakedve ezután is töretlen maradt, mindvégig vigyázott, hogy a lehető legjobb formában maradjon. Az egészségügyi előírásokat igyekszik a turnéihoz igazítani, így megfelelő módon élheti a zenészek kimerítő életét.

 

Nyolcvan éves, és még mindig erős

 
A Blues Királya úgy érzi, eddig mindent nagyon jól csinált. Soha nem érezte, hogy cukorbeteg, s amikor diagnosztizálták nála a betegséget, ez meglepetésként érte, s nagyon megijedt: "Azt gondoltam, már biztosan nem élek sokáig. Keveset tudtam a cukorbetegségről. A diagnózisom alapján elkezdtem információkat gyűjteni a diabetesről, s meg tanultam hogyan kezelhetem betegségem, miképpen kell a vércukorszintem ellenőrizni, s milyen gyógyszerekre van szükségem. Lenyűgöz a technika mai állása, az, hogy milyen fejlett szinten tudnak segítséget nyújtani a vércukorszint ellenőrzésében, és a betegség kezelésében. Amikor én cukorbeteg lettem, még az ujjaimat szurkáltam a vércukorméréshez. Az ujjbegyeim tele voltak apró lyukakkal, úgy néztek ki, mint amelyeket felástak. Ma már kis gépek teszik lehetővé a megfelelő vércukor szabályozást, ez fantasztikus! Ezekkel az eszközökkel ma már nagyon egyszerű a 2-es típusú cukorbetegeknek is, hogy teljes értékű, egészséges életet éljenek.”

 
King azt mondja, ma már nem probléma, hogy a 2-es típusú cukorbetegek is egészséges életet éljenek. Azonban nem volt ez mindig így! Főleg nem az ő édesapja és édesanyja idejében.
"Apám 87 évesen halt meg, s az egyetlen dolog, amire nagyon jól emlékszem: a magas vércukorszintje és ennek szövődményére, a köszvényére. Anyám 90 éves volt, amikor elhunyt. Halála előtt megvakult. Ő is cukorbeteg volt. Abban az időben nem volt megfelelő a felvilágosítás, senki sem tudta, mit kell tennie. Az emberek mindennapi életüket élték, nem volt fontos a vér glükóz-vizsgálat."

A Király, mint a LifeScan (mini vércukor mérő eszközöket gyártó cég) szóvivője, azt mondja, megtiszteltetés számára, hogy saját tapasztalatait figyelembe véve, elmondhatja az igazságot az embereknek a cukorbetegséggel kapcsolatban. Véleménye szerint még mindig sokan nem tudják, hogy a diabetes életveszélyes betegség! Bízik benne, hogy zenéjével és hangjával ösztönözni tudja az embereket arra, hogy ráébredjenek a cukorbetegséggel kapcsolatos igazságra. B.B. King húga és unokahúga is cukorbeteg volt. Sajnos annak ellenére, hogy próbált rajtuk segíteni, már késő volt, és semmit sem tehetett. Mindkettejüket elvesztette.


B.B. King üzenetének fontossága, hogy a cukorbetegséget kezelni kell, s minden betegnél a legfontosabb a vércukorszint-szabályozás! "Ügyeljen arra, hogy folyamatosan ellenőrizze vércukorszintjét, és probléma esetén forduljon orvoshoz! Meg kell találni a leg megfelelőbb diétát, amelynek betartása szintén nagyon fontos! Személyre szabottan kell megtalálni az optimális egyensúlyt az egyes élelmiszerek között! Ebben nyújtanak segítséget a diaetológusok.

 

 Napi ellenőrzés

King mindennapjainak része a vércukor szintjének ellenőrzése. Betegségén nem aggódik sokat, most már érzi, amikor alacsonyabb a vércukor szintje, de ez még sosem volt probléma a színpadon. Napi rutinná vált az ellenőrzés, már észre sem veszi, hogy cukorbeteg. Ráadásul az évek során egyre könnyebbé vált az ellenőrzés.

 
Király elismerte, hogy, - mint sok ember - ő is rendkívül édesszájú, de ez nem okoz problémát számára. Azok közül a cukormentes termékek közül válogat, amelyek megengedettek, s mindig megpróbál eleget tenni a betegsége által diktált étkezési követelményeknek. Mára már meg tanult vásárolni, és szívesen fogyaszt cukormentes édességeket, fagylaltot és süteményeket.

 

Turnéi során is próbálja fenntartani a számára megfelelő normális étrendet. Átlagosan az év nyolc hónapjában úton van, s ez megnehezíti számára a rutin szűréseket és vizsgálatokat. De ilyenkor nem eszik nehéz, hizlaló ételeket, sok zöldséget fogyaszt, és odafigyel súlyára. Ez persze folyamatos kihívás, mert a kiszámíthatatlan menetrend megnehezíti a rendszeres étkezést. Előfordul, hogy délben tud csak reggelizni. Ilyenkor általában valami egyszerűt fogyaszt, pl. zabpelyhet. Így később, mikor vacsorára kerül a sor, egy nagyobb mennyiségű steaket is elfogyaszthat.  Általános szabály azonban, hogy megpróbálja elkerülni a finomított cukrot és egyszerű szénhidrátokat. Soha nem fogyaszt alkoholt, cukros italokat, vagy bolti gyümölcsleveleket. Narancsot vásárol, és kifacsarja levét. Élvezi a light ételeket, a diétás italokat és élelmiszereket, amelyek hozzáadott cukor nélkül készülnek.

 

 

  Sir Andrew Lloyd Webber brit zeneszerző hat éves korában komponált először zenét, és kilenc éves volt, amikor első darabját közzétették. Azóta számos musicalt írt, amelyeket mind sikerre vitt, és jól ismert művek a világon mindenhol. Lloyd Webber sok-sok díjat kapott már, többek között Golden Globe-ot és Grammy-díjat is, és számára talán a legcsodálatosabb elismerést, 1992-ben lovaggá ütötték.

Sir Andrew Lloyd Webber cukorbetegségét gyermekkorában diagnosztizálták. Betegségét tizenéves korában még titkolta barátai előtt, ma azonban már a nyilvánosság elé tárta diabéteszét. A híresség állapota iránti nagy érdeklődést jótékonysági célra használja, jelentős anyagi támogatást nyújt különböző cukorbeteg alapítványok számára, s 1993-ban a Sunset Boulevard bemutatását arra használta, hogy 1.700.000 dollárt adományozott a Cukorbeteg Gyermekek Alapítványának.
Lloyd Webber sikereinek listája végtelen, ám ő még mindig újabb, és újabb tehetségeket fedez fel, újabb és újabb muzsikát komponál, dalokat ír az Eurovíziós Dalfesztiválra, hirdetve ezzel azt, hogy semmiben nem gátolja őt cukorbetegsége, ezzel együtt lehet élni! Nem számít hány éves vagy, és mennyi ideje élsz cukorbetegként, az álmaid, törekvéseid útjában nem állhat a betegséged, hiszen Webbernek is sikerült minden, amit el akart érni az életében!

 

   Sharon Stone amerikai színésznő, producer és korábbi divatmodell. Első nemzetközileg elismert szerepe az erotikus thrillerben, az Elemi ösztönben volt. Azóta rengeteg filmben nyújtott már jobbnál jobb alakításokat, mint pld. A macskanő, a Specialista, Vágyak vonzásában, s nem utolsó sorban a Casino-ban nyújtott alakítása, amelyért Golden Globe díjjal jutalmazták, a legjobb drámai színésznő kategóriában.
Sharon Stone-t 1-es tpusú diabétesszel diagnosztizálták, amely ellen napi inzulin injekcióval védekezik. Betegsége semmilyen módon nem korlátozza sikereinek elérésében, ezért az ő példája is sok cukorbeteg számára nyújthat inspirációt.

    Vanessa Williams valószínűleg az egyik legismertebb amerikai szépségkirálynő. Azonban miután a Penthouse Magazinban megjelentette mezítelen fotóit, elvették tőle a királynői címet. Ismertségét kiaknázva sikeres karriert futott be, énekesnő lett, s egy amerikai TV sorozatban is szerepet játszik.
Vanessa szintén 1-es típusú cukorbeteg. Amióta diagnosztizálták nála betegségét, azóta Ő és családja is elkötelezett támogatója a cukorbetegeket segítő jótékonysági szervezeteknek. Sikereit önállóan érte el, és soha nem hagyta, hogy betegsége karrierjének építésében bármilyen módon útját állja.

 

 

   Johnny Cash egy legenda volt saját idejében. Az Arkansasbeli Kingslandben született, egy szigorú és szegény baptista gyapotültetvényes család negyedik gyermekeként. Híres fekete öltönyös viselete stílust teremtett saját korában. A törvénnyel sokszor meggyűlt a baja, de mindig énekelt, s dalai reményt adtak az embereknek. Híres szerzeményei közé tartoznak: "I Walk A Line ", " Ring of Fire "és a "A Boy Named Sue ".   
1997 körül kezdődtek egészségügyi problémái. Autonóm neuropathiaban szenvedett. Ennek komplikációi kapcsolatban voltak cukorbetegségével. Kórházról kórházra járt, de családja mindig nagy segítségére volt. Amikor szerető felesége meghalt, megígértette vele, hogy odafigyel betegségére, s vigyázni fog magára élete végéig. Ennek köszönhető, hogy súlyos cukorbetegsége ellenére a zene szerelmesei sokáig élvezhették Johnny Cash csodálatos mély hangját. 2003-ban  a cukorbetegsége szövődményeinek következtében halt meg. 71 éves volt.

 

    Morgan Freeman amerika egyik legkiválóbb színésze, akit eddig háromszor jelöltek Oscar-díjra. Emlékezetes alakításokat nyújtott mozifilmekben, televízióban és a színpadon egyaránt.
Színpadi karrierjének fontos állomása a The Mighty Gents volt. Ez az alakítása egy Drama Desk díjat, egy Clarence Derwent díjat és egy Tony-díjra való jelölést hozott számára. Rendkívül jó kritikát és Obie-díjat kapott a New York Shakespeare Festival-on bemutatott Coriolanus előadásban nyújtott teljesítményéért.
Alfred Uhry Pulitzer-díjas darabjában Hoke Coleburn szerepét játszotta és ezért megkapta harmadik Obie-díját. Később Bruce Beresford filmet rendezett a darabból változatlanul hagyva az eredeti Miss Daisy sofőrje címet. A filmben Freeman ugyanazt a szerepet játszotta, mint a színházban, a női főszereplő pedig Jessica Tandy volt. A Miss Daisy sofőrje Oscar-díjat kapott és Morgan Freeman-t is jelölték. Ezen kívül, ez az alakítás egy Arany Glóbusz díjat hozott neki és a berlini filmfesztiválon Ezüst Medve díjat is kapott, mert őt választották a legjobb férfi színésznek.
Morgan Freeman diagnosztizált cukorbeteg, ennek következményeképp a diabétesz szóvivőjének választották. Felvilágosító röpiratokat ír, a cukorbetegeket támogató alapítványoknak adományoz, és folyamatosan beszél a megelőzéssel kapcsolatos kötelezettségekről, közérdekű bejelentéseket tesz, felveti a cukorbetegséggel kapcsolatos férfi-egészségügyi kérdéseket. Számos híresség közül ő azok egyike, aki segíti a fiatalkori cukorbetegek megértését, és küzd a gyógymód megtalálásáért.

 

    Meat Loaf zenei legenda, aki Michael Lee néven született 1947-ben a Texasi Dallasban. A zeneiparban méltó karriert futott be, és színészként is dolgozott. 1987 és 1991 között Meat Loaf  300 koncertet adott. Majd az 1990-es években filmezni kezdett. Olyan hírességekkel dolgozott, mint Patrick Swayze, Dennis Quaid és Brad Pitt.
Meat Loaf-nál több éve diagnosztizálták a cukorbetegséget. Már súlyos beteg volt, de mégis adott még koncerteket, annak ellenére, hogy sokszor úgy érezte, már nem bírja. Meat Loaf más egészségügyi problémákkal is küzdött. Egy alkalommal koncert közben esett össze,  Wolff-Parkinson-White szindrómát állapítottak meg nála. Ezután sikeres műtéti beavatkozáson esett túl, s egy új lemezzel, valamint egy nagyszabású turnéval búcsúzott el közönségétől.

 

   Ernest Hemingway az egyik leghíresebb amerikai író volt az 1900-as években. 1899-ben született Oak Parkban, Illinois államban. Élete során jó néhány jó és rossz dologban volt része. Hemingway híres műveiért „Akiért a harang szól", "Az öreg halász és a tenger" és a "Férfiak nők nélkül" irodalmi Nobel díjat, valamint Pulitzer-díjat kapott.
Hemingway volt újságíró, dolgozott kommentárként. Ő Amerika nemzeti ikonja. Sajnos lelkileg instabil volt, 1961-ben öngyilkos lett. 62 éves volt.
Hemingway-nek ugyanaz volt a sorsa, mint apjának. Pénzügyi problémái és cukorbetegsége miatt el volt keseredve. Clarence Hemingway hasonló okok miatt 1928-ban lett öngyilkos. Ez hatással volt fiára, visszavonult, és depresszióval küzdött. Az évek során a Hemingway család több tagjai is öngyilkosságba menekült. Hemingway küzdött a cukorbetegség okozta problémák ellen, betegségéről írt Európában, az Egyesült Államokban, és a Karib-Szigeteken is. Sajnos a kór és a szövődmények megtörték lelkét, erősebbnek bizonyultak erőfeszítéseinél.

 

   Mihail Gorbacsov az egyik leghíresebb orosz vezetők közé tartozik. Szorosan együttműködött Ronald Reagan amerikai elnökkel a hidegháború megállításában. Ő volt a Szovjetunió vezetője 1985-től egészen a 1991 végéig. Az amerikai –orosz kapcsolatok javításán túl az egyik legfontosabb politikai tevékenysége volt, hogy 1990-ben valamennyi szovjet csapatot visszahívta Európából. A hidegháború véget vetéséért tett munkájáért Gorbacsov Nobel békedíjat kapott. Gorbacsov jelenleg is aktív politikai tevékenységet végez, 79 éves.
Élete során számtalan fantasztikus politikai eredmény ért el, de van egy másik sikertörténete is. 2-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nála, de ez semmilyen módon nem vetette vissza munkájában. Csakúgy, mint a politikai életben, a betegségét is ő irányítja. Megfelelő, rendszeres testmozgást végez, egészségesen táplálkozik, és természetesen folyamatos gyógyszeres kezelés, orvosi ellenőrzés alatt áll.

 

   Miles Davis amerikai jazz trombitás, zenekarvezető és zeneszerző, a jazztörténet egyik legnagyobb hatású és legkiemelkedőbb alakja. A második világháború végétől a 90-es évek elejéig a jazz szinte minden fontosabb mozzanatánál előtérben volt. Olyan kiváló zenészek kezdték nála pályafutásukat, mint John Coltrane, Herbie Hancock vagy John McLaughlin.

Davis volt a legnagyobb hatással a 60-as évek zenei stílustára. Zenei tevékenységét Grammy-díjjal is jutalmazták. Amennyire kitárulkozó volt a színpadon, annyira volt zárkózott a magánéletben. Az újítás vágya hajtotta, és kiváló érzékkel választott partnereket maga mellé céljai eléréséhez. A kiszemelt fiatal zenészek, akikkel igen gyakran nagyszerűt alkotott, később maguk jogán is elsőrangú előadókká, zenekarvezetőkké váltak. Vitathatatlan helyet szerzett a jazz történetében, mint a legnagyobb zenekarvezető és a változások katalizátora. Miles Davis hatása a 20. század zenéjére felbecsülhetetlen.

A jazz trombitás meglehetősen szokatlan lépéseket tett cukorbetegsége ellenőrzésére. Volt alkalom, amikor fiatalító klinikára ment Svájcba, s ott kezeltette diabéteszét. Diabétesze őt sem akadályozta semmilyen módon sikereinek elérésében.

 

   Sugar Ray Robinson Walker Smith Jr.-ként született 1921-ben Ailey-ben. Minden idők egyik legnagyobb amerikai bokszolója volt. Robinson 1940-ben kezdte pályafutását. Bokszolt könnyű, kisváltósúly, valamint a félnehézsúly kategóriában is. Az amerikai történelem legnagyobb bokszolóival küzdött meg, mint például a Henry Armstrong, Tommy Bell és Gene Fullmer. Pályafutása alatt számtalan mérkőzést és díjat nyert. 1965-ben ment nyugdíjba, s két év múlva a Nemzetközi Boksz Hall of Fame tagjává választották. Sugar Ray Robinson 1989-ben halt meg Alzheimer-kórban és cukorbetegségben. 68 éves volt.
Robinsonnál későn diagnosztizálták a cukorbetegséget. Saját magát kezelte inzulin injekciókkal. Cukorbetegségének szövődményei következtében vesztette életét.  

 

    Spencer Tracy 1900-ben született Milwaukee-ban, Wisconsin államban. Zseniális színész volt, pályafutása során számos díjat és jelölést kapott. Tracy több mint 70 filmben játszott. Összesen 9 Oscar díjra nevezték, ebből kettőt nyert el.
Leghíresebb filmjei közé tartoztak az „Öreg halász és a tenger …” , „Találd ki, ki jön ma vacsorára”, és „Aki szelet vet…”. 1967-ben szívroham következtében halt meg. 67 éves volt.
Tracy egész életében különböző egészségügyi problémákkal küzdött, beleértve a cukorbetegséget is. Színésztársai folyamatosan támogatták, segítették. Spencer Tracy és Katherine Hepburn együtt ápolták a haldokló Humphrey Bogartot betegágyánál.

 

   Gary Hall Jr. 1974-ben született a Cincinnatiban, Ohio államban. Olimpiai úszóbajnok, aki több olimpiai érem boldog gazdája. Hall az elmúlt három olimpia úszóversenyein részt vett, összesen 10 érmet zsebelt be erőfeszítéseiért. A családja nagy segítségére volt olimpiai álmainak megvalósításában. Hall több amerikai kitűntetést is kapott, beleértve a Humanitárius Díjat 2004-ben.
Miután a versenyzőnél 1-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak, a betegség híre és annak lehetséges szövődményei erősen sokkolták, így szüksége volt egy kis időre, amíg megismerkedik ezzel a betegséggel. Tisztában akart lenni vele, hogy milyen következményekkel járhat ez számára. Azonban Hall hamarosan visszatért a versenyzés útjára. A cukorbetegség semmiben sem akadályozta őt, a 2000-es olimpiai játékokon egy új amerikai rekordot is felállított. Hall sokat beszél a nyilvánosság előtt arról, hogy a fiatalok számára mennyire fontos a felvilágosítás, és igyekszik a cukorbetegek számára céljaik elérésében.

 

Hírek

 • Veres Lajos, gépkocsivezető írta nekünk:
  2010-07-01 15:05:47

  47 éves vagyok, tehergépkocsi vezető a foglalkozásom. Egy külfödi nyaraláson vettünk részt a családommal, amikor rosszul lettem. Cukorbetegséget, magas vérnyomást és szívritmus zavart állapítottak meg nálam. 3 évig nem tudták orvosaim az optimális állapotot elérni a szervezetemben. Vérnyomás csökkentőket, inzulint és szívgyógyszereket kaptam. Igaz, nem tartottam a pontos diétát, de munkámból adódóan mondhatni rendszeres mozgásnak voltam kitéve, hisz naponta pakoltam ki és be 9 tonna árut a teherautómból. Úgy gondoltam, hogy ehhez kell az energia! De bizony néha a nap végére már úgy éreztem, hogy az utolsó raklapokat meg sem tudom majd mozdítani. Az orvosok nem találtak semmilyen pontos okot egészségi problémáim hátterében. Barátaim tudták, hogy milyen gondokkal küszködöm, s egy napon ők hívták fel a figyelmemet a nocukor.hu weboldalon hirdetett termékre és információkra. Rászántam egy hétvégét, és átböngésztem az oldalt. Alapos és érthető volt minden információ, s úgy találtam, hogy ezeket még én is meg tudom valósítani. Megrendeltem a terméket, s már három hónapja használom. Vérnyomásom a normális szintnél már csak egy picivel magasabb, a vércukor szintem stabilan jó, és szívritmus zavaraim teljesen megszűntek. A nap végére még egy focimeccsre is marad erőm a fiaimmal! Köszönöm Nektek!

 • Vámos Izabella története:
  2010-07-01 15:04:01

  Cukorbetegséggel és túlsúllyal küzdöttem évekig. Sokféle gyógyszert, fogyókúrás módszert próbáltam ki, de az igazság az, hogy nem volt elég kitartásom, illetve hitem a módszerekben, ezért eredménnyel sem jártak. A nocukor.hu oldal azért tetszett meg azonnal, mert másfajta aspektusból közelíti meg mind a diabéteszt, mind pedig a gyógymódot. Különösen tetszettek a videoprogramok, amelyben számos hasznos dologgal ismerkedtem meg, s ezeket olyan emberek mondtál el, akik hasonló problémákkal küzdöttek, mint én. A termék használatával eddig 18 kg fogytam, stabilizálódott a vércukrom, és sikerült véghezvinnem azokat az életviteli tanácsokat, amelyeket a videókból tanultam. Ma eljárok barátaimmal kirándulni, rendszeresen pingpongozom, ami azelőtt – valljuk be őszintén – a 18 kg túlsúllyal lehetetlen küldetés volt számomra. Teljes életet élek, a betegség semmiben nem gátol. A terméknek köszönhetően ma sokkal egészségesebbnek érzem magam, mint néhány évvel ezelőtt. Fél éve végre a szerelem is beköszöntött az életembe!

 • Egy háztartásbeli édesanya:
  2010-07-01 14:57:33

  Szekeres Gáborné vagyok, férjemmel 3 gyermeket nevelünk. Vidéken élünk, itt kevesebb a munkalehetőség, mint a nagyobb városokban, ezért úgy döntöttünk, hogy én inkább háztartásbeliként a gyermekeink nevelésére szentelem hétköznapjaimat, emellett ellátom a kis házunk táját is. Férjem egyedüli kereső a családban. Egyik kislányom cukorbeteg, ezért ő sokkal több figyelmet igényel többi gyermekünknél. Régebben sokat kellett bejárnunk a városba az orvosi ellenőrzés és a gyógyszerek miatt. Az interneten nagyobbik tinédzser lányom talált rá a nocukor.hu oldalon a termékre. Először kicsit hezitáltunk, de az oldalon olvasott cikkek, információk és a videoprogramok nagyon meggyőzőnek bizonyultak, ezért megrendeltük. Miután egy kereső van a családban, ezért fontos volt számunkra az, hogy az alapítvány anyagi támogatást nyújt a termék megvásárlásához. Amióta kislányom ezt a terméket használja, stabilizálódott állapota, betegsége nem gátolja őt semmiben, jobban teljesít az iskolában szellemileg és fizikailag egyaránt. S nem utolsó sorban már nem kell olyan sokat a városba mennünk az orvos és a gyógyszerek miatt, mert mindent itthonról egy kattintással megrendelhetek, elintézhetek. Ha kérdésem van, szinte azonnali, gyors segítséget kapok. Köszönjük a nocukor.hu-nak!

 • Méltányos Árpádtól kaptuk:
  2010-07-01 14:55:16

  Nemrég a családommal egy rendezvényen jártunk, ahol ingyenes vércukormérést végeztek. Megállapították, hogy a koleszterin- és vércukor szintem is ijesztően magas. Azt tanácsolták forduljak azonnal a háziorvosomhoz. Az igazság az, hogy először inkább elkezdtem információkat gyűjteni ezekről a betegségekről, mert szerettem volna tisztában lenni vele, hogy tulajdonképpen mi a bajom, és milyen szövődményekkel járhatnak ezek a fajta betegségek. Hát elég ijesztő tényekkel szembesültem! Amikor rátaláltam a nocukor.hu weboldalra nagyon megtetszett, hogy az oldal komplett szolgáltatásokat kínál. Kaphatok olyan kártyát, amellyel kedvezményesen vásárolhatok olyan üzletekben, ahol az egészséges életmódhoz szükséges termékeket tudom beszerezni. A videoprogramok egyértelmű, világos felvilágosítást nyújtottak arról, hogy a betegségemmel járó feladatokat miként tudom beépíteni a mindennapjaimba, úgy, különösebb változtatást ne kelljen véghezvinni. Azt pedig különösen fontosnak tartom, hogy az oldal mögött álló alapítvány anyagi támogatással járul hozzá az egészségi állapotom javításához szükséges termékek megvásárlásához.

 • Nagy Ferenc írta:
  2010-07-01 14:51:32

  37 éves vagyok. Vállalkozóként dolgozom, az életem rohanás. Mindig azt gondolom, hogy talán lassan majd jobb lesz, kicsit visszavehetek, de a stresszes időszakok csak egyre követik egymást. Évek óta cukorbeteg vagyok, és a vérnyomásom is rendkívül magas. Egy rosszullétet követően orvosaim inzulinterápiát és vérnyomás gyógyszereket írtak elő. Ezek több-kevesebb sikert hoztak, hiszen rohanó életvitelem mellett a legkevesebb figyelmet saját magamra szántam. Végül feleségem megelégelte felelőtlen hozzáállásom, s egy este leültetett az internet elé, s megmutatta a www.nocukor.hu weboldalt. Először azt gondoltam: „na ez is egy a sok közül”, de alapvetően megtetszett, hogy egy alapítvány áll a háttérben, és az ő támogatásukkal lehet a termékekhez hozzájutni. Azt hiszem, ha a mai világban valakik anyagilag is támogatják azt, hogy egészséges legyek, abban biztosan van valami. Tetszett a témához való hozzáállás, valahogy másnak éreztem, mint a többi hasonló témával foglalkozó oldal. Annak idején, amikor megtudtam, hogy cukorbeteg vagyok, és a vérnyomásommal is problémák vannak, nagyon zavart, hogy ezután gyógyszerek seregét kell magamba tömnöm ahhoz, hogy tovább élhessek. Mindig is úgy éreztem, ezek inkább mérgek. A nocukor.hu-n olyan tanácsokat olvastam, és olyan programhoz jutottam, amellyel azon túl, hogy teljes mértékben azonosulni tudok, úgy tudom beépíteni mindennapjaimba, hogy nemcsak számomra, hanem családom számára is egy egészségesebb életvitelt teremthetek. Amióta a terméket alkalmazom, normális lett a vércukorszintem, és a vérnyomásra is jó hatással van. Több mint 15 kg-ot fogytam, így lényegesen könnyebben mozgok, visszatért az életembe a rendszeres testmozgás. Vitalitásom újra a régi, könnyen veszem a munkával járó kihívásokat.

Szavazás

Megnyerte tetszésed az oldal?
Igen
Nem
Asztali nézet